RASPORED SV. MISA:

Radnim danom

Ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak 18:00 sati

Srijeda i subota 8:00 sati

 

Nedjeljom

8:30 (Blato)

9:30, 11:00, 18:30 (Zimsko vrijeme 18:00) - Župna crkva Remetinečki gaj 29

Više...

 

 1. Vjenčanje prijavljuju i sve pojedinosti dogovaraju osobno zaručnici, i to zajednički.
 2. Najavu vjenčanja i dogovor oko termina moguće je učiniti i nekoliko mjeseci prije samoga vjenčanja. 
 3. U skladu s crkvenim zakonikom, zaručnici bi se trebali vjenčati u svojoj župi (bilo župi mladenca, bilo župi mladenke). 
 4. Ukoliko imaju opravdani razlog, zaručnici se mogu vjenčati i u nekoj trećoj župi. No, prvo se trebaju javiti svome župniku (bilo u župu mladenca, bilo u župu mladenke), koji će im izdati DOPUŠTENJE ZA SKLAPANJE ŽENIDBE IZVAN VLASTITE ŽUPE ili OTPUSNICU ZA VJENČANJE. Taj dokument donose u župu gdje se žele vjenčati. 
 5. Najmanje MJESEC DANA prije vjenčanja, zaručnici se trebaju javiti u župni ured, pri čemu trebaju donijeti slijedeće dokumente:
  1. KRSNI I SLOBODNI LIST – dokument koji se podiže isključivo u župi krštenja (ako su kršteni u ovoj župi, dokument ne trebaju prethodno podizati).
  2. FORMULARE dobivene u MATIČNOM UREDU (kako bi crkveno vjenčanje imalo pravni učinak na civilno-pravnom području)
 6. Ukoliko se zaručnici nakon prethodno najavljenog vjenčanja i dogovorenog termina, u ovom župnom uredi ne pojave s potrebnim dokumentima najmanje mjesec dana prije dogovorenog termina, smatrat ćemo da su odustali od vjenčanja i izbrisati dogovoreni termin.
 7. Lijepo molimo da mladenci i svatovi budu pred crkvom 10 minuta prije zakazanog termina, kako bismo obred mogli početi na vrijeme.
 8. Zbog dostojanstva crkvenog vjenčanja i svetosti prostora u kojem se ono odvija, molimo dolično ponašanje svih prisutnih.
 9. Snimanje i fotografiranje je moguće za vrijeme obreda, a nakon njega mladenci se u crkvi mogu fotografirati ukoliko to dopušta raspored daljnjih crkvenih događanja.
 10. Nije dopušteno bacanje latica po crkvi, a ako je ikako moguće, neka ne bude niti bacanja latica, konfeta i osobito riže nakon vjenčanja ispred crkve. Ne zaboravimo da je bacanje riže poganski običaj koji nema nikakve veze s kršćanstvom.

 

S poštovanjem i uz srdačan pozdrav,

 

Mr.sc. Stjepan Rusan, župnik – prezbiter